24 November 2011

Kekejaman Terhadap Haiwan

Bencinya aku ngan manusia yang suka melakukan kekejaman terhadap haiwan2. Dalam videotube cthnye da banyak terbongkar cerita2 makhluk Allah yang tak tahu apa2 nih dianaiya sesuka ati. 


Tolonglah, kita manusia ada akal fikiran maa, takkan takde sifat kemanusiaan dalam diri idup kita nih.  Tapi nak wat cammane, sedangkan anak yang baru lahir pon boleh dicampak macam sampah melalui flat rumah, dibuang kat longkang, dibelah perutnya. Ini pulak haiwan kan..pas aku tengok video ikan lumba2 yang comel tu, ati aku ni menangis sambil mengucap banyak2. 


kesian sungguh, jahat kamu jepun..cukup2 la penderitaan terhadap manusia dizaman dulu2..la ni plak nak bagi derita kat haiwan untuk kepentingan n kekayaan. Kalau le aku leh join aktivis anti bunuh ikan paus mcm selalu dok siar dalam astro tu da lama aku join. klu boleh aku nak penyek2 mereka ni dalam laut, biar kena telan dek jerung plak. Walaupun aku ni jenis penakut ngan lipas, tapi sori beri strawberi la, aku xkan sesekali bunuh lipas melainkan kucen2 aku le yang wat huhu. 


Maybe aku kena tukar jawatan kot haha sebab perasaan sayangkan hewan tu agak le kuat. Tapi kucen2 kat umah aku ni klu wat hal memang naik singa gak aku. Tapi sampai nak membunuh tu bukan le hobi aku huhu aku. geram..geram..geram..geram.. kat sini aku sertakan link untuk tontonan. sapa2 spesis kesian mcm aku nih, usah le nengok. 


Tapi kalau tengok apa salahnye untuk kesedaran diri sendiri supaya ada sifat kemanusiaan dan melakukan kebaikan pada manusia n haiwan..

0 orang bagi coklat :

Post a Comment

moga murah rezeki kamu ye..

© Coklat Polkadot Mia Izzati | Templates by : Milik Ibu Mia's Design | All Rights Reserved™