09 April 2012

Aku si 'minah rabun'



Nak story kesah aku si 'minah rabun'..
ekceli aku ni rabun setat umur 10 tahun lagi..hengat masa tu..
aku kat kelas fardu ain..biasalah budak pandai kena duduk belakang ye dak...

satu hari time exam..tetiba aku tak nampak apa-apa tulisan kat whitebod tu...
jenuh aku tenyeh mata..last2 report kat mak aku..dia punya la tak percaya..
dia hengat aku nak pakai cermin mata sesangat..

Lepas test tengok kalendar..sah-sah aku dah jadi minah babun ..heeee rabun maa..
so bermula la episod memakai cermin mata waktu umur 11 atau 12 tahun gitu..
time tu paham-paham je lah..trend spek mata besar gedabak..so aku terjebak le dalam kancah era spek besar tuu.. power jangan cakap le..tebal.......... ni gara-gara kuat menangis dan suka tengok tv dekat..

Tapi aku ni pakai spek time sekolah je..pas aku kerja..sori stroberi le..just pakai kat umah je..
selesa lagi pakai contek lens..tapi harus hengat..sampai bila nak layan kontek lens ye dak?

satu hari nanti..spek mata juga la jawabnye...
dasar minah rabun mana leh ubah hahaha.. jenuh le dulu aku pakai macam2 ubat kat mata..tapi tetiba takut..kang lain pula jadinya..so abaikan..

psst en. sugar pun sebenarnya baru tengok aku pakai spek mata masa dalam pantang 10 bulan yang lepas..

Photobucket

1 comment :

  1. kita serupa.. haha..
    saya pun rbun gak. thp kritikal..
    cuma buka time solat n mandi je.
    kalau bukak mmg teraba2 gak la..
    sgt kbur.. huhu//

    ReplyDelete

moga murah rezeki kamu ye..

© Coklat Polkadot Mia Izzati | Templates by : Milik Ibu Mia's Design | All Rights Reserved™