31 August 2012

selamat menyambut hari kemerdekaan ke 55

wokeh mod merdeka raya pulak..

menjelang lagi beberapa minit lagi nak merdeka yang ke 55 tahun...
teringat kisah 5 tahun dulu... masa aku terjebak dalam acara di dataran merdeka...sesi latihan sebulan seh..memang seronok sangat..sampai hari ni aku ingat dari sesi latihan sampai la hari kejadian...sebulan tak payah pergi kerja..kerja menari je kaw !! memula rasa nak menangis juga latihan kaw2 punya..tiap2 hari...dah le dengan tak bape nak pandai menari lagi..lelama ok lerrrrr
sebenarnya...masa aku sekolah rendah..bila time 31 ogos..pepagi lagi aku dah terpacak tengok siaran langsung perbarisan kat tv..masa tu memang teringin nak masuk acara macam dalam tv tu...
layanan untuk kami memang terbaik punya..maklum le nak buat show depan PM masa tu hehe..kementerian kami terpilih untuk buat persembahan depan pentas..masa jet lalu..kami dah berdebar2 ni..masa latihan takde orang.. hari kejadian tu ramai gila orang...mau tak berdebar..dengan bawak kipas..kepompong..banting..bendera..pehhh..cabaran..
part paling susah tu menari dengan banting lerr..gambar kat bawah tu lerr banting...
masa 'kontijen' kami sampai betul2 depan pentas VIP...aku tak perasan lagi siapa yang ada kat pentas..
bila time main kipas biru tu..sempat mata ni usyar sapa kat atas...
orang first sekali aku nampak 
Aroyo seh....


sekarang dah generasi baru yang menyambung pula...sedih + gumbira.....
Photobucket

3 comments :

  1. wahh..menarik..rasa mcm muka ni plak yg join..seronok bca entri ni..

    ReplyDelete
  2. wahhh dalam diam2 rupenyeeee ko ade pengalaman buat show merdeka...kelas gituuuuu....

    akak tgk dari tv jek laa tiap2 tahun eheeheheheh

    ReplyDelete

moga murah rezeki kamu ye..

© Coklat Polkadot Mia Izzati | Templates by : Milik Ibu Mia's Design | All Rights Reserved™