19 November 2012

crepe doyan punya pasal...


Sekarang ni kan demam CREPE DOYAN..aku ni pon salah sorang daripada peminat crepe doyan..dah buat just guna tepung gandum..baca kat blog2...ada yang kata kalau guna tepung gandum tu bukan le crepe doyan namanya..aikss camtu ke? memang pon rasa dia cam ketayap..tapi sedap gak sebab makan ngan whip cream..
dok google2 resepi sebenar2nya yang gunakan 5 jenis tepung tu..terjumpa plak blog akak ni..kesiann sesangat.... korang boleh le baca kalau lom baca lagi..adehh pasal resepi ni je dah haru biru.....saboo la kak..
http://cikmin.com
dan tergoogle lagi..jumpa resepi kat blog ni yang guna 6 jenis tepung..
http://resepicikguani.blogspot.com
ha amikk ko..tinggal nak dan taknak je buat..tapi aku kan spesis rajin sket..so aku lebih suka buat guna 1 jenis tepung je..ngeee...rasa tu memang le rasa ketayap..okey le kalau orang kata guna tepung gandum tu bukan crepe namanya..aku tukar le nama dia ketayap durian hehe...
aduyai...tak sangka fenomena crepe doyan ni dasat sungguh !! psst belum try lagi crepe cempedak..pehh dasat
Photobucket

9 comments :

  1. hahahaha..macam jenis crepe dok ada dh sekarang..

    ReplyDelete
  2. caya atau tak...
    akak lum pernah try lagi...
    nak buat malas sbb yg nak makannya hanyalah sorang dua kat rumah tu....
    nanti ler nak order....

    ReplyDelete
  3. ngah meriah dgn crepe doyan ni..dl macarons.. nk buat xde kerajinan..

    ReplyDelete
  4. kak munna pun blm pernah rasa lagi....

    ReplyDelete
  5. makanan ni kalau bukan musim durian.. xda la kan..

    ReplyDelete
  6. musim crepe doyan ni dimana2 aje..

    ReplyDelete
  7. Rata2 org duk citer psl durian crepe ni..teringinnyer nk rasa...:-)

    ReplyDelete
  8. Kat KL ni bercambah cambah orang jual durian crepe ni. Oder saja.

    ReplyDelete

moga murah rezeki kamu ye..

© Coklat Polkadot Mia Izzati | Templates by : Milik Ibu Mia's Design | All Rights Reserved™