08 December 2012

citer lama lagi....




tak sangka dah lama tak hapdet blog....

kemain pemalas ko... emm biasalah kekadang mood berblog ni ada masa tahap gaban ngadap blog..pantang masa ada lebih skit...kalau tahap malas..buka komputer pon tak sudi !!

tadi tengok gambar member update gambar susu badan yang berjaya dia perah..eh aku ni tak abih2 pasal susu ibu kan...bukan apa..sedihh tau..anak aku si mia tu merasa susu badan masa dalam pantang je..masa tu memang cetek le pengetahun dalam susu ibu nih..sekarang ni le baru terbukak dan terbeliak sikit mata.. 

dulu bukan tak usaha cari maklumat..tapi ntah..stress lagi ada lah...nak kata tak pam..pam dahh..tapi biasalah guna pam biasa2 je..pakai pam guna bateri AA..memang mencabar...tak terfikir plak pam letrik...lepas ni kalau ada rezeki..nak gak try usahakan.....insyaAllah..............


Photobucket

14 comments :

  1. anak-anak saya pon sama, dua2 minum waktu dalam pantang ja..dah keja kan. memang ada pam, tapi bila pam x mau keluar. sakit lagi ada..

    ReplyDelete
  2. My Khalish tu sampai 3 tahun isap susu badan..ha! Amik kawww..jenuh nak putus susu

    ReplyDelete
  3. Anak sy pun 2 bulan lebih je dapat BF.. sedih jga.. nak buat mcm mana kan.. pengetahuan pun kurang masa tu... kalau di beri lagi rezeki anak, mmg nak prepare bagi BF sepenuh nya..InsyaAllah...:)

    ReplyDelete
  4. saya dari anak 1-4 semuanya sempat susu badan 3 bulan je...tak tahu kenapa cepat kering air susu,rupanya pengetahuan kurang,lalu bila anak ke5 dan 6 baru dapat susu badan sepenuhnya selama 2 tahun...puas hati..

    ReplyDelete
  5. wah! byk2 sket post psl ibu2 ni eh..nak wat pengalaman. eh! kawen pon dak lg kome. :D

    ReplyDelete
  6. sikembar tu sampai sekarang 1thn 2 bln tapikan belah malam je badan :)

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah Qalief sampai 2tahun lebih bf ni ehehehee

    ReplyDelete
  8. sy pon dlu sempat BF 4 bln je...frust jgk tau..

    ReplyDelete
  9. anak sulung sy BF pun smpi 6 bulan je

    ReplyDelete
  10. comeynye die pakai tudung,heheheh diam pulak ye pakai tdung tu,,heheh comey

    ReplyDelete
  11. InsyAllah...mne tau nti anak2 yg lain rezeki dipermudahkan utk breastfeed diorg kan..

    ReplyDelete
  12. heheh takpelah dik jgn fkr sgt, bkn kite tak usaha kan... mcm akak semangat siap beli pump letrik bagai... tp nyer aiyan nk menyusu akak sampai 3bln je, ble dia dh mula mkn ubat utk jantung dia, dia takmo menyusu akak lg... tp takde akak redha...

    ReplyDelete

moga murah rezeki kamu ye..

© Coklat Polkadot Mia Izzati | Templates by : Milik Ibu Mia's Design | All Rights Reserved™