31 March 2012

Sekitar Majlis penyatuan 2 jiwa



Hari ni ada majlis penyatuan dua hati kat depan rumah aku..
khemah tu dia.... 8 khemah..so senang le aku berprojek..
bukak pintu terus duduk kat meja makan hahaha...

Jahat no...

ni masa kat umah pengantin....
Comeynya kakak yang pakai baju biru tu..
ni sebelum pengantin disandingkan..so aksi candid-candid wit onyah sedang dijalankan..
kesian lorr dak kecik ni pakai baju ni..terpaksa rela kan..ibu pakaikan..onyah tadah aja..

pendek kata panass ibu baju ni...

Jenuh juga paksa dia pakai kat atas kepala tu.. asyik nak buka je..epppp tak leh buka-buka..babab nanti..


Onyah telah 'diculik'... so sesi pengambaraan terhenti seketika..tu kakak baju biru yang culik hahaha



Ni hari pink ke? hurmm ntah le..aku pun macam terlibat sket..wink..wink..


Suka tengok gambar ni..dulu onyah tak merasa naik buai ala-ala wonderland ni..so aku
bagi dia naik dengan muka tak malu muahahaha...pinjam ye mak pengantin..jangan marah..
suka la tengok buai ni..bunga besarrrr punya


Memandangkan ahli keluarga pengantin ni asal dari johor..harus le ada TOL ye dak??
memang banyak tol lahh.. ni tol terakhir..kalau tak bagi..jangan harap pengantin laki dapat naik pelamin hahaha... nak aja aku letak onyah kat tengah2 tu..kot-kot dia pon dapat TOL gak heee...


Ni la pengantin pompuan.. ayu gitu...tema oren putih..pelamin memang super cantik...
zaman aku idok le merasa pelamin rupa ini ye dak...


ni opah onyah..geng marhaban..so kena la wat keje lebih hehehe..
nanti aku dah tua gini le gak..muda muda ni idok le join lagi..


Photobucket

Dapat skirt baru



Tengok..apa la yang kena ngan budak kecik ni..
baju ni mak nani (pengasuh) onyah yang bagi..bertambah-tambah koleksi baju onyah ye..



Dapat kopok..tapi frust tak leh makan..hahaha



dah penat meniarap..baring pulak lahh...ibu jahatttt...


Photobucket

3 in 1



Anak ibu ni dah pandai buat 3 in 1... 
jangan hengat kopi je ada 3 in 1..dak kecik ni pon boleh buat..
duduk..merangkak..berdiri..

sekali serentak dia buat..walaupun merangkak ada lah 2-3 tapak..tapi okey la..
janji ada basic dia..huhu cayang onyah..
sekarang budak ni dah pandai ikut apa orang buat.. kalau sebut TAKNAK..dia geleng kepala..
main chak-chak pun boleh.. macam tadi ayah dia sebut mamam..dia pun sebut gak..

La ni air liur dok meleleh-leleh..nak tumbuh gigi gamaknya..
pasni budak ni pandai gigit le..la ni pon pandai gak..pantang jumpa kepala lutut..tak kira sapa punya lutut..dia main sapu bersih punya !!



ni baru 9 bulan..
dah pandai godek-godek radio atuk dia.. kemas meja pon pandai dahh..
lepas ni mula la episod wat 'ibu onyah'...
menjadi tarzan wakakkaa


Photobucket

29 March 2012

Suprise besday dari SUGAR DADDY


Terharu..gembira tak habis-habis lagi..
memang SUPRISE..

Semalam kan besday aku yang lagi 2 tahun nak ke 30 heee..ni lebih pada kesah en. sugar la ni..
masuk tepat jam 12 malam time besday aku tu..memang aku tak tidur tunggu mesej dari orang tu..
tapi sedey..dia tak sent pon wish.. so takpele..maybe usia makin tua ye dak..tradisi makin dilupakan..uhukk

So nak dijadikan cerita, petang semalam..laki aku balik rumah..dia cakap nak pergi rumah pak tam..ada kerja nak buat...dia suruh aku mandi cepat dan sempat dia cakap kat onyah pakai baju 'lawa-lawa'..tak tertanya pula aku..hai selama ni pegi umah paktam..pakai baju apa pun boleh.....

On the way ke umah paktam...aku minta dia beli kek besday memandangkan aku tengok..macam takde hint2 nak beli kek macam selalu pon..masa tu mula la sedih tahap gaban... siap bergaduh-gaduh..paling bes dialog dia.. dah tua pon nak kek ke? beli je kek pisang..uikhhhh aku sentap lagi menyentap le kan..sepanjang jalan aku jadi batu belah batu tertangkup..

Sampai je kat umah paktam...apa lagi tetiba macam kena karan jek..tengok banyak makanan atas meja..siap ada sumi n gula-gula..

Paktam yang baik hati tengah buat air tu cakap.. ada meeting blok kejap lagi.. tu buat makan-makan..err yeke?? tapi dalam ati aku macam gelisah tak tentu pasal weh..tup tup ramai yang datang..siap bawak bini...aiii meeting apa ni...

Tiba-tiba.............................................
en. sugar bawak kek besday yang tulis SELAMAT HARI JADI SAYANGKU...gluppp...
wahhhh malu tak terkata lorr..nak je aku lompat-lompat kat dia..tapi yele ramai ornag..ate giler laaa kalau aku buat aksi gitu...ahahahaha.. 

memang terharu..ni la 1st time dia buat suprise macamni..terima kasih ye en.sugar..
sanggup buat suprise macamni.. serba salah aku sebab gaduh-gaduh ngan dia..tula sapa suh cari pasai hahaha.. maceh gak kat geng-geng paktam yang sama-sama beroperasi wat suprise kat aku yang tak seberapa ni... memang terharuu.. tapi sedey gambar takde..suprise le katakan..

so harapkan gambar kat tepon kawan sugar je lahh..
Onyah??? ohh terlupa tangkap gambar ngan dia sebab MALU satu hal...lupa satu hal...maknanya jadi dua hal la..kkiikiki..

Photobucket

28 March 2012

Terkilan tak bagi susu badan



Spectra 3 Pam Susu Ibu  - Image


Baru lepas baca blog aienadirah..kelakar juga baca blog dia..gelak sambil guling-guling aku baca...
so terbaca la entry dia pasal pam susu..

wahh tetiba aku rasa terkilan sebab tak dapat bagi susu badan kat onyah ni...
yela masa tu kurang pengetahuan..masalah biasa menimba kat ibu-ibu yang bermasalah nak bagi susu badan... kenapa la time tu aku tak terfikir pam up sket... time tu bukan tak pam..pam juga
tapi sekali dapat la 2 oz..kadang2 1 oz je..mau tak sedih..

terus aku give up...
memang aku tekad..ada rezeki anak kedua ni..aku nak beli pam elektrik..mungkin boleh membantu
kalau masalah yang sama berulang... 

Kat bawah ni stori kisah ibu yang tak dapat menyusu badan macam aku gak..kisah kak ros..so bagi ibu-ibu yang senasib dengan aku and kak rose ni..
ambil le sumber inspirasi ye..janji jangan jadi macam aku...sedihh


.........................................

Just nak shara pengalaman. Dulu sy tkilan, marah & rasa org tak memahami apa yg sy lalui bila tak berjaya menyusukan Ank 1st sy. Sy rasa Alasan sy cukup kuat, pertama, nipple saya tak kluar Dan menyukarkan proses penyusuan. Kedua, ank saya jaundice, Dlm masa yg sama menghadapi critical constipation problem. Jd dia asyik menangis siang mlm. D hospital sy terpaksa berjaga siang malam hingga bleeding. Bila saya bg dia BF dia akn menangis menjerit hingga sy pun mnangis. Sy betul2 give up tambahan dgn kadaan kesihatan saya yg mkn lemah.

Sblm mngandung ank k2, sy tlh mdengar cerita sorg kwn yg tak berjaya menyusukan ank tp  berjaya utk ank ke 3 nya. Saya jd bsemangat utk menyusukan ank k 2 sy. Baru sy sedar selama ni kesedaran sy kurang sb tu cepat putus asa. Ilmu juga kurang, mlh persediaan juga kurang...apa yg sy baca selama ini tak cukup.

Tapi cabaran Kali ini lbh hebat sb sy akn bersalin scara elective c-sec due to spondylosis(sakit belakang yg sy hidapi slps bsalin ank 1st). Sy brusaha mencari ilmu secukupnya,persedian & kemungkinan masalah yg akn sy hadapi. Ketika usia kandungan 8 Bln sy dinasihatkn bercuti kerana keadaan sakit belakang sy yg makin serius. Doc jg mnyatakn sy mungkin dpaksa bersalin awl jika bacaan diabetes sy tinggi. Jd sy terpaksa mjaga mkn...

Waktu ini, sy mulakan urutan di nipple dgn nipple cream supaya tak tenggelam. Sy tlh sediakn electric pump utk kegunaan slps bsalin. Cooler bag Dan lain2 barang untuk persediaan EBF. Seperti yg telah sy jangka Kali ini lebih sukar proses EBF sy, pelbagai posisi sy cuba untuk BFkn ank sy tp tak berjaya... Belakang sy ni terlalu sakit, tangan saya agak lemah.... Akibatnya tiap kali mencuba Akhirnya sy pasti menangis kecewa & kesakitan yg teramat. Alhamdulillah dorongan kuat hubby & MIL. Akhirnya sy teruskan dengan pumping. Buat pmulaan Setiap 2 jam, bila susu da byk sy teruskn stiap 3 jam non stop siang mlm, consistently spaya susu tak kurang. Alhamdulillah sy berjaya EBF walaupun scara indirect. Sy terpaksa berkorban bila indirect EBF ini diteruskan selama 4 bln. Meskipun kurang tidur & terpaksa bkerja esoknya sy puas hati Dan rasa sangat berbaloi. Ketika usia baby mencecah 4 Bln, sy berjaya menyusukan scara direct kerana sakit belakang sy telah berkurangan. Skrg Baby telah berusia 18 bln & masih BF, akn dteruskan hingga 2 thn InsyaAllah. Sebenarnya kl kita tekad & bsabar InsyaAllah, Allah akn Bantu. Tiada yang mustahil. Semoga sdikit pngalaman sy ini dpt mberi sdikit inspirasi buat ibu2 lain utk mcuba penyusuan susu ibu.
---------------------------
Bagi ibu-ibu yang mengalami sedikit kesukaran seperti masalah tiada masa nak mengepam atau kekurangan susu. Sila lah contohi ibu ini. Dalam keadaan fizikal yang sukar pun masih berjaya menyusukan bayinya sehingga 18 bulan.

Bila kita susah, jangan lupa ada orang yang lebih susah dari kita.
Photobucket

Hari Istimewa (28 MaC)






Tadaaa...its my besday today..
setakat ni tak ada orang wish besday kat aku lagi..

so aku wish untuk diri sendiri
SELAMAT HARI LAHIR DIRIKU..
kerana setiap tahun ianya begitu berharga...hahah camne ayat boleh tahan ke boleh blah ???

Penting ke besday ni?
heyyy of cos la penting lorr...melainkan korang alien..memang tak bermakna la besday tu..
Bukan la nak sambut besday besar-besaran.. buat party bagai..
cukup le sesimple dimple.. dapat sebiji kek pon dah cukup bermakna..

Asalkan korang mengingati hari jadi korang bermakna hari ibu-ibu kita bertarung nyawa melahirkan kita..
bagi aku sambut besday tu penting atas faktor kat atas tu la..
aku memang mempraktikan dengan wit mr. sugar..

Bukan apa, aku tak nak bila anak aku dah besar..dia tak menghargai pengorbanan ibu n ayah dia..
sekurang-kurangnya dan sejauh mana dia pergi suatu hari nanti..dia akan ingat dekat mak n pak dia melalui tarikh hari lahir ni..

Sejujurnya..
family aku tak mengamalkannya..
yelah orang dulu-dulu.. mungkin segan kot..
aku tahu..mak n ayah aku hengat besday anak-anak dia..tapi tak terluah..
so, kami mengkami ni pon terikut acuan macam tu... antara adik beradik je wish..tu pon kat mukabuku je..

Bila dah tengok situasi macam tu....so, aku nak ubah..supaya anak aku 
hengat dan hargai hari lahir.. 
Cerita hari jadi ni..teringat kesah.. 13 tahun yang dulu..

Sekarang umur ayah aku dah 58 tahun okey.. kalau tak silap penggiraan aku la..maklum la lemah math..
masa umur dia yang ke 45... aku ada beli KAD BESDAY.. siap tulis ayat-ayat la..
tapi tak terbagi kat ayah aku..puncanya 'malu'...sebab yelah..tak pernah di ajar kearah itu..huhu..nanti nak cari balik kad tu..rasa-rasa masih simpan..tapi dimana ya???



Oh tidak..genap la usia aku 28 tahun hari ni..
nampak tak??? lagi 2 tahun masuk era baru..moga-moga hidup aku diberkati Allah..
Gamaknye ada tak KEK BESDAY from itu en. sugar???
setiap tahun memang ada..tapi tak tahu la kalau-kalau tahun ni takde..

hurmm tak kira....nak juga....
tak minta hadiah..cukup le menghargai 
HARI LAHIR KU...





Photobucket

27 March 2012

Taknak bubur..nak Nestum



Kisah sedih pagi-pagi selasa ni..teringat budak kecik (onyah) terpaksa bangun awal sebab 
hari ni turn aku amik kunci opis..dengan hujan bagai..redah la wehh..biasa la minah rempit..
tu la sapa suruh takot bawak kete..alahai..spesis camni pun ada..lesen ada..hahaha..

back to story..

Kadang-kadang kesian aku tengok si kecik ni..
bukan tak pernah masak bubur untuk dia..tapi baru makan 2-3 sudu..dah uwekkk...
macam-macam cara dah buat..blander..lenyek..pun tak jalan juga..

So, bila terbaca pendapat satu forum ni..bubur campur sikit dengan nestum..
aku pun cuba la..mula-mula memang berjaya..tapi lepas tu dia buat lagi.....
adehh la anak aku ni..

Sudahnya dia makan nestum aja lah..dan pisang..betik..
aku hengat anak aku sorang je rupa itu..
anak kawan member aku pon camtu..sampai setahun tak pernah makan bubur..
perhhh lega aku dengar huhuhu...

Selalu aku bagi nestum beras..aritu tersilap beli gandum + madu..aku rasa yang ni ok..
nasib anak aku nak makan..

sekarang tengah pikir nak tukar susu apa untuk budak ini bila dah cukup setahun...
susu apa ek????? T



Photobucket

26 March 2012

Buat ladybird guna batu sungai



Kretif betul orang ni..
hengat apam polkadot je boleh buat ladybird ni..
kat batu sungai pun boleh..dasat...

Sesiapa yang beli buku LAMAN keluaran april..korang boleh tengok cara-cara lukis ladybird ni kat atas batu sungai..aku teruja tengok ni sebab aku kan pencinta hewan..walaupun..hanya batu..
memandangkan ada unsur rupa ladybird haruslah aku gila tengok..

Nak buat..tapi tak tahu bila..kena cari masa..cari batu..cari berus..cari cat...wahh banyak kena buat..


Sebiji macam apam polkadot..tapi ni bukan apam ye..ni cik batu..



Photobucket

Berbuka makan SPEKAKI


Hari ni puasa nazar terakhir..
alhamdullilah dapat juga abis kan..berkurun-kurun..
lepas ni leh sambung puasa ganti pulak..sebulan tau..sebab ngam-ngam dalam pantang..

So..
Layan SPEKAKI ini hari..heee idok eh..layan spageti la weh...
walaupun macam tak lengkap sebab takde cendawan butang..tapi boleh layan lagi la..
cendawan tu memang ada..tapi macam 'musykil' je..so tak jadi beli..

Kemain tamak makan..sampai satu tahap aku rasa mabuk spegeti je..
tu la Nabi dah pesan..berhenti sebelum kenyang..
tu la padahnye..sampai nak solat aku suruh laki aku solat dulu...

Photobucket

Tesco pagi-pagi buta



Pagi-pagi lagi budak kecik ini telah di hangkut ke tesco...gara-gara terjaga..
Aku memang dah siap..tengok-tengok ini budak sudah duduk kat atas katil..ayah dia pun sedap tidur..
so..edisi hangkut le jawabnye..

Dengan tak basuh muka..tak mandi 
ke tesco le dak kecik ni...belasah aja la onyah..lagipun opahnya da setat kete..tinggal nak jalan aja..
ni 1st time tau pi terjah tesco pepagi buta..hajat nak beli kemain..bila dah sampai tesco..nampak itu ini tak hengat dunia dahh..


Pertama kali duduk dalam troli..alahai kecik je budah ini ye..
mula-mula senyap je la duduk dalam tu..lama2..pandai pula minta dukung...


Opah tengah pilih udang terbaikk dari ladang...
kira murah juga la udang tu semalam..besar-besar lorr


Tengok saiz le pulak ek..XXL..hurmm tak rugi pi tesco semalam..cewahhh



Ni bukan gambar balik dari tesco..ni gambar lama..tetiba terjumpa ..so post la kat sini..edisi dera onyah..
Onyah kena pakai tudung ye..ni makcik dia punya keje la ni..takde orang lain dah..


Photobucket

23 March 2012

Sembilan bulan satu hari


 

Sekejap je budak kecik ni dah besar..
Harini genap lah umur dia 9 bulan 1 hari..

cayokk anak ibu...
Janji bulan depan pergi timbang berat..
mesti naik tau..kalau tak misi-misi di sinun berlagu tak hengat...

Muahh..muahh..
bila la nak buat baju raya budak ni ye???
agak-agak ada lagi ke orang nak ambil tempahan lagi?
Photobucket

Ayam goreng masin


 

Jangan terliur pula...tu gambar cilup kat google ajesss..
tajuk kemain macam nak bagi resepi ye dak? 
bukan bagi resepi..nak bagi tau cerita kesah ayam je..

Alkisah...sejak aku puasa dalam seminggu ni..teringin bebenor nak makan ayam goreng kat satu tempat ni la... sebab sebelum ni aku penah rasa ayam ni waktu dia memula buka gerai..

Tapi memandangkan masa tu diet gegilar..so aku suh en. sugar beli dan aku just cubit sikit nak rasa..
hurmm memang menjilat kaki kau.. nak dijadikan cerita..bila aku dah nak tu..kalah mak-mak buyung kalau ngidam.. memang tak dapat buat apa..hahaha..
so dari sehari-sehari aku terjah kedai dia..asyik-asyik off..bila nak on ntah..bila on..ayam pula tak goreng lagi..

So..hari ni memang aku tekad nak ayam tu juga..en sugar kata mana buka lagi..
aku cakap tak buka tak pe..kita pergi je MC D..janji ayam..

Alih-alih en sugar dah belikan ayam tu..
tapi..

-

-

-

-

-

Aku keciwa..frust..tertonggeng bila makan..
Mak aihhh masin bebenor..rasa pun sama cam aku goreng ayam kunyit je..
dulu bau dia wangi je..sampai ayah aku pon kata gitu..
tapi mengapakah harini ayam tu tak seperti sebelum ni????

sebab dah laku ke?

atau 

sebab tak laku..so maleh nak buat betul-betul..
macammana aku nak sokong bisnes orang kita..kalau udah rupa ini..
so baik aku layan KFC ke..MCD ke..dah tentu rasanya memang turun menurun tak ubah..
adehh sakit jiwoo den nihh..

Photobucket

Novel keluaran PTS (E untuk...)


 

Aku ni bukan la pengemar novel..tapi sekali datang mood novel...
memang tak hengat...

Macam biasa la..kalau nak cari buku..cari aja kat perpustakaan mini adik aku tu..wakakaka..
dia memang hantu novel..so dalam banyak-banyak tu..aku tertarik dengan COVER NOVEL ni..

E untuk....

Tajuk sempoi..
bila buka dalam..eiii memang teruja nak habiskan baca..sebab banyak lukisan cute miut..
cerita pun takde la serabut dengan cinta.. apa yang aku suka dengan semua novel keluaran PTS... 
sebab cover dia cantik.. so aku harap ALAF 21 perbaiki persembahan sesebuah novel tu..novel alaf 21 memang tip top..tapi cover dia pula tak menarik..

ni contoh keluaran PTS yang aku suka..

 

Photobucket

22 March 2012

12:28 pagi


Patut lah mata ni berat aja..nak kata pakai maskara tak juga..
sekali tengok jam dah pukul 12.28 am lor..
ayooo.. pukul 4.30 pagi nak bangun sahur...

Alhamdullilah dah 3 hari aku berpuasa nazar..
Kalau takde halangan aku teruskan menunaikan apa yang tak tertunai..
InsyaAllah..moga-moga aku tidak seperti zaman muda mudi dulu yang tak fikir sebelum berhajat tanpa memikirkan kemampuan aku... insaf..insaf..

Ho..harini ari paling mengembirakan hati aku..
HARI GAJI maa...

Harini semua penjawat awam senyum sokmo la..
dapat gaji berjimba-jimba la..tapi aku berjimba untuk si kecik..
apa-apa pun dia kena dahulukan..
ayah n ibu follow kemudian hee....

Photobucket

Cursor + Shout Box + Border gambar berwajah baru


Shout Box aku sedang memerhatikan anda..hahaha
sebenarnya shout box aku sedang di 'REPAIR' ada masalah teknikal yang tak dapat dielakkan ..so aku pun terasa sunyi sikit sebab tak boleh baca kenkawan yang baik hati meninggalkan pesan kat situ..

Nampak tak cursor aku sekarang dah bertukar wajah..
tu hadiah dari sponsor termasuk la shoutbox dan shadow di tepi gambar tu..
Ekceli aku dapat hadiah FULL TEMPLATE..
memandangkan aku baru je bina blog ni dengan cik nurul..so memang tak patut la aku tukar template yang sedia ada ni...sebab aku 'beli'..kalau aku yang buat..aku tadah aja sponsor tu mengodek blog aku ni..

Jenuh juga aku pikir apa benda boleh ditokok tambah..
tak ambil hadiah tu sayang juga kan..dah la 1st GA aku join dapat..

So aku ambil keputusan minta En. Sponsor buatkan aku 
3 benda tu aja..okey la kan...dari tak ada..banyak sebenarnya aku nak minta..tapi cukup-cukup la apa yang ada sekarang...


Photobucket

Cocoa Collogen Power Plus


Cocoa Collagen Power Plus


Ni bukan iklan promosi produk okey..ekceli aku terjatuh cinta dengan produk ni.. dah berhari-hari aku dalam angau selagi tak beli produk ni..nak cuba lepas kawan aku sendiri alami benda yang sama macam testimoni yang lain..so memang berkesan la ek.....tunggu...

Ni aku copy paste dari laman web rahsiacantik.com..sori tuan empunya..sekurang-kurangnya boleh share untuk kenkawan lain..aku copy pun sebab senang nak baca hahaha

................................

Cocoa Collagen Power Plus adalah produk terbaru berasaskan Kolagen @ Collagen yang paling murah di pasaran yang mampu mengembalikan keremajaan wanita dan membantu menjaga kehebatan wanita luar dan dalam....


Koko Pracampuran... adalah minuman enak yang diadun dari biji kopi Arabica Brasil dan juga serbuk koko bermutu tinggi. Ia diperkayakan lagi dengan Marine Collagen untuk kecantikan dalaman dan juga Ekstrak Lobata serta Kacip Fatimah yang telah lama digunakan secara tradisi untuk kesihatan dalaman wanita. Ia minuman enak lagi berkhasiat..



Kebaikan dan Khasiat :

  1. Membantu mengimbangi hormon.
  2. Merangsangkan pertumbuhan sel baru/anti kedut.
  3. Mencantik, menghalus dan menggebukan kulit.
  4. Memontokkan dan menegangkan payudara serta punggung.
  5. Melambatkan proses penuaan.
  6. Merapatkan vagina dan mengeratkan hubungan suami isteri.
  7. Mencantikkan kembali tumit kaki yang pecah.
  8. Mencerahkan kulit secara semulajadi.
  9. Memberi tenaga.
  10. Membantu mengurangkan keguguran rambut.
  11. Melancarkan peredaran darah dalam badan.
  12. Mengimbangi berat badan.
  13. Meningkatkan daya penghadaman.
  14. Mengurangkan sengal-sengal dan lenguh-lenguh otot.


SESUAI DI MINUM UNTUK :-

  • Wanita sudah /belum berkahwin
  • Ibu-ibu lepas bersalin(amat digalakan untuk mempercepatkan penyembuhan dalaman)
  • Wanita yang inginkan kecantikan & kesihatan
  • Di larang sama sekali untuk wanita yang mengandung & juga lelaki


TESTIMONI



Onie:
Saya minum Cocoa Collagen Power Plus ni bagus la,saya kerap buang angin...kencing lawas..badan saya rasa segar.Nampak la perbezaannya.Sebelum ni tumit kaki saya pecah-pecah..betul kata kawan saya tu...lepas saya amalkan tumit kaki saya nampak bersih...xde lagi pecah-pecah tu..x menyesal saya minum cocoa ni.



Kak Nur:
Betul tu... kak nur rasa macam nak minum selalu jer...actually kak nur ni memang malas kalau bab2 nak bancuh air ni...tp sejak beli Cocoa Collagen ni kan...sehari sampai 2 kali minum...rajin la plak..memang sedap sangat...perubahan yang kak nur rasa...masa buat keje... badan x rasa letih..kulit pun rasa halus cam kulit baby jer...memang best la...ni tengah pantau la apa lagi perubahan seterusnya.



Hamba ALLAH:
Thank u, lepas minum Cocoa Collagen ni selama seminggu,saya dpat rasakan keinginan untuk melakukan hubungan intim dengan suami kembali membuak. Selepas melahirkan 3 orang anak di tambah dengan penat bekerja,keinginan untuk melakukan hubungan intim seolah hilang.Tapi selepas minum Cocoa Collagen dengan izin ALLAH, Alhamdulillah dapatlah saya menjalankan tanggungjawab yang penting ini. Thanks.



TESTIMONIAL (drink Cocoa Collagen 4 one week.)
-Breast macam besar & bulat...baju kebaya aku kat bahagian dada tu jadi ketat,laki aku pun terkejut.
-Muka glowing..x tau la ni perasaan sendiri ke???yang nyatanya aku x payah pakai beauty cream/collagen cream dan ramai member2 tegur perubahan aku..




Testimonial
akak....nak update lagi nih... JERAWAT? DAH HILANG!!!!!suke sangat... BEKAS JERAWAT?? DAH HILANG SKET2!!!tp kena sbr..ader sket lagi kat muke nih... TUMIT KAKI?? DAH LICIN WA CKP LUU...hehehe... best sgt la..x pyh nak kena sental ari2....YANG PALING BEST....!!!MUKE SAYER DAH OK....MCM MUDA JER RASA....( org asyik teka 20 jer...)hihi..padahal umur dah 24...wakakakaaa....



Nadia
Nadia says:" kak.. kita baru minum 5 hari. kira 5 paket la kan. pejal n bulatnya breast kita. nasib baik lum hantar tempah lg baju tunang. kalo tak dah tak muat tang dada nanti.tapi.. alaa.. atas dh best, punggung yg kempis ni lom jalan lagi. kalo dua2 naik baru cunn.. heheheh... "



Testimonial
Colagen ni mmg marbeles. mula2 mmg i pun sinis jer fikir murah camni ada kesan ke. tp memandangkan harga dia murah sgt i fikir try jer la.firstly, rasa dia mmg sedap. rasa koko campur kopi. i ingat dah 2-3 kotak baru nampak perubahan spt kebanyakan produk kolagen yg lain. tp mengejutkan hari pertama minum masa sahur, mata segar bugar. selalu lepas subuh sambung tido sampai kul 9. kali ni siap solat sunat fajar, mengaji lg tp steady jer x ngantuk. buang air pun lawas n puas. Dalam seminggu penggunaan pulak rata2 pengguna komen tumit kaki yg pecah2 jd pulih licin. ramai x perasan mulanya. lepas seminggu pulak.. hehehehe.. ni yg ramai pompuan suka dgr. kewanitaan kita jadi tambah rapat. ada sorang kakak ni komen kelakar lak. dia dah ala2 kering gitu . tp lepas seminggu minum cocoa collagen ni, dah ada mcm ada pelincir pulak . jd sexlife dia tambah boosting ler. tp baru dia sorang komen cenggitu. tak tau la pulak kat org lain .gitulah.. x sangka produk murah gini memberikan kesan yang menakjubkan.



Testimonial
malam td dpt tido 3 jam jer. mcm nk nangis jam bunyi kul 4:30am utk sahur . tp pikirkan anak2 kuatkan gak bangun memasak. i dah plan nk sambung tido terus lepas subuh n suh hubby jer tgk anak2 bersiap ke sekolah. abis makan minum cocoa collagen. tak sampai 5 minit terus mata segar bugar balik . instead of jumping on my bed, i terus mandi n kemas umah pagi2 buta tu. heran husband i sbb td beriya2 dok pesan ngan dia penuh dramatik betapa ngantuk n penatnya.



Testimonial
cocoa collagen ni masuk 4hari aku minum cocoa tu, first time aku tgk kotak cocoa tu pun aku dah jatuh hati..coz aku bayangkan aku dpat 1kotak yg ada 30paket...tapi tgk2 dapt 3ktk suspend gak aku ingatkan hang salah antar..mampus aku nak kena tambah duit lagi...tapi upanya 1kotak tu ada 10paket yer...ok aku nak bagi review aku kat hang selepas 4hari aku minum.. first time hirup pergh...sedap ler mengalahkan coffee beans la pulok...tapi mmg sedap hang...aku belasah ler sehari 2kali..lepas buka pose dan masa sahur...apa yg aku dapt rasa mmg badan aku tak letih mmg segar je sepanjang hari seperti yg hang ckp la....lepas tu yg magic nye aku tgk tumit kaki aku yg dulu pecah dan kasar macam org kerja buruh kasar tu alhamdulillah akhirnye bertangkup dan buleh ler dikatakan licin...tapi lum licin sepenuhnye..tapi aku puashati ler coz b4 this aku dah sapu krim macam2 krim..tak jalan juga..akhirnya mimpi aku menjadi kenyataan. hubby aku lak puji aku dia kata muka aku nampak pinkish dari biasa..aik biar betik.. hang pun camtu ke? aku mmg tak amik apa2 selain cocoa hang nie coz aku nak tgk dia nye kesan yg ckp cepat tu...lagi pulok aku minum 2paket sehari tu yg nampak cepat kot...lepas tu kan betul ler hang kata breast ada denyut-denyutan ler..tapi aku tak berani nak kompem ler sebab cocoa coz aku nak period nie sekali berdenyut sebab nak period malu je kat hang....hahahha...panjang lebar lak aku cerita..tapi aku mmg berterima kasih kat hang ler kenalkan cocoa nie..make sure aku nye stok utk tiap bulan ada tau..sampai je masa hang send kat aku...aku nak buat amalan tiap bulan..makna aku nye 2set ler yer sebulan..hahahaha org suh minum 1paket sehari aku lak belasah 2paket sehari..tak per janji murah,berkesan, cantik n selamat .nanti aku update lagi..kawan aku pun nak order nanti dia contact hang..aku dah bagi no ko kat dia dah..



Testimonial
So far baru 5 paket aku minum tapak kaki dah tak keras dah la.. aku mmg takde masalah tumit pecah cuma kasar"




shahida:- 
Selepas mengamalkan selama 1 bulan parut dan jerawat semakin berkurangan. Kulit wajah saya semakin cantik. Bukan tu je tenaga saya semakin bertambah; saya x mudah lesu mcm dulu. Malam bersama suami menjadi lebih bermakna...hehe..
Saya minum cocoa colagen ni sbb nk gebukan kulit dan hilangkan parut jerawat di muka saya. Pada mulanya saya tak berapa yakin sgt keberkesanan cocoa colagen ni. Sbb dah mcm mcm sy cuba.. gimick je lebih. Tapi x nampak kesan. Lain pula cocoa ni. Sbb harganya berpatutan sy x kisah la mencubanya.

 
Photobucket

19 March 2012

Main tarik tali



Photoshoot untuk si kecik...kesian dia asyik duduk kat rumah..
so semalam aku lepaskan dia main ngan walker dia kat luar rumah.. kemain seronok dia...
hip horayy la jawabnye.. 


Muka takde perasaan..marah pun buat tak tahu je dak kecik ni..tengok..
dia dok tarik-tarik tirai hitam tu..ishh babab kang...


Sudahnya..masuk ke mulut..


Geram la tu tak dapat main lagi..
lepas kena sound ngan ibu..memberontak tarik-tarik pula tirai tuu...


Alamak senget pula..abaikan aja..lepas marah onyah main kat tirai..
dia tibai main tali rapia pulak dahh..


Ibu tak bagi main tali hitam..kita main tali hijau pulak.. sapa nak jawab tu???
hurmm onyah..onyah..
janji bahagia ye...

Photobucket
© Coklat Polkadot Mia Izzati | Templates by : Milik Ibu Mia's Design | All Rights Reserved™