26 January 2013

Pavlova


memandangkan hati ni dah tergedik gedik dengan pavlova..akhirnya ni lah hasilnya...
gambar ni copy kat fb aku je..malas nak cari gambar dari sudut yang lain cewahh..
memula buat tu err berdebar gak takot tak jadi kan..tu pon pikir 80x nak buat ke taknak..biasala aku ni kena ada jun rajin sikit..kalau tak..tak terbuat... pehtu nekad gak le buat..

masa buat adunan ok..time nak bakar tuu mencabar sikit la..tak sampai 10 minit aku punya pavlova dah gelap tang atas..nasib aku dah study dulu pasal pavlova ni..so aku adjust2 tahap kepanasan dia dan guna api atas bawah..kejap2 aku tukar guna api atas..kejap2 aku tukar api bawah..dah maintain kaler pavlova tu..aku guna je api atas bawah...

oppps pasal diet..memang semalam agak derhaka sikit lerr..cittt
tapi tak makan banyak pon..sepotong kecil sajee lalalalalaala..
rasa???? macam mashmallow pon ada...nak bagi tips cewah..baru buat sekali nak bagi tips..bukan ni dari survey2 gak....ada setengah resepi yang aku tengok guna 3/4 gula...bagi aku cukup le 1/2 gula..manis jugak wehh..kalau suka manis..silakan dengan 3/4 gula.. tang toping takyah boh gula..
Photobucket

3 comments :

  1. nmpk gmbr, mcm sedap. hehe ramainya buat pavlova bulan ni.. hehe :D

    ReplyDelete
  2. nampak sedap
    tapi..don't like cream:)

    ReplyDelete
  3. wah menjadi jugak...saya pula tak tau bila nak mencuba

    ReplyDelete

moga murah rezeki kamu ye..

© Coklat Polkadot Mia Izzati | Templates by : Milik Ibu Mia's Design | All Rights Reserved™