28 August 2013

Hampir terjerat dengan Penipuan



Hampir-hampir kena tipu dengan mat lampir yang berlakon kononnya dari syarikat INSURAN AIA... lakonan dia memang hampir menjerat duit aku, memula baik punya dia ucap tahniah kat aku sebab akan dapat dividen dan akan dapat CEK dalam masa sebulan... yang paling best tu, dia siap suruh aku amik no telefon AIA dan no telefon direct line dia.. lepas tu, mat lampir tu pun dok cerita pasal insuran kat aku... aku pun iye kan aje lah... yang best tu dia cerita kalau demam denggi pon dia cover.. 

Mat lampir yang bernama SHAHRIL tu meroyan mintak no dekat ATM kad tu... Tiba-tiba aku teringat stori mori pasai tak boleh bagi no digit dekat kad atm tu dekat orang.. fuhhh nasib lah aku teringat benda-benda camni... Syukur...

Aku sepantas kilat telefon Maybank tanya pasai ni...rupanya ramai dah terkena, diaorang guna nama syarikat insuran tu... pandai betul si lampir moden tu.. kuang ajaqqqqq... 
so kenkawan..kalau ada orang macam ni, jangan le percaya... sebab ramai dah terkena termasuk le aku # Syukur tak terjerat....



Photobucket

3 comments :

  1. huhuhui nsb lah kite nih dgr ngn teliti kalu tidak... haru nngis tak berlagu kn...zmn skrg nih kalu nk menipu mcm cara

    ReplyDelete
  2. terima kasih share citer yang amat berguna ni. saling ingat mengingati sesama kita.

    ReplyDelete
  3. thanks for sharing....bahaya betul skrg kan..

    ReplyDelete

moga murah rezeki kamu ye..

© Coklat Polkadot Mia Izzati | Templates by : Milik Ibu Mia's Design | All Rights Reserved™