22 December 2013

Tukar cat dinding


Sesi mengecat rumah dah settle, ruang tamu sebelum ni cat warna biru dan hijau, setiap kali masuk rumah tu mesti rasa cam ada tak kena je, rasa nyampah pun ada. Tapi dah cat... Bila dipikir 80 kali, akhirnya aku dan suami amik keputusan nak cat semula ruang tamu, main dia aku guna cat warna Blue Success, kemudian dinding tepi dia aku cat jenama jotun warna biru slow ni...



Baru la sedap mata tengok, sejuk je..kalau tak sakit mata dibuatnya. Tengok le gambar bawah tu, sayang memang la sayang dengan cat lama tu sebab tak sampai berapa bulan dah tukar, tapi mata punya pasal..tukar je lah.. banyak kos untuk cat je, tu belum cat tingkap lagi..cat grill..kalau rumah baru tak le rumit sangat kot..


Sebenarnya banyak benda nak buat dengan rumah ni, orang kata sebelum masuk rumah buat le macam-macam. nanti dah masuk rumah payah.. tapi bajet..bajet... fuhh semua berbajet..jadi aku buat le slow-slow mana termampu dulu..langsir pon tak buat lagi ko....sebab dok pikir langsir camne plokkk..


1 comment :

  1. Slow slow kasi kayuh..huhuhu..kdg2 warna cat nih mainkan peranan kan

    ReplyDelete

moga murah rezeki kamu ye..

© Coklat Polkadot Mia Izzati | Templates by : Milik Ibu Mia's Design | All Rights Reserved™