24 January 2014

Ros, Rose, Mawar???




Cita-cita tak berapa nak besar sangat le.. tetiba nak ikut jejak mak tanam pokok bunga rose, dari dulu memang suka tengok bunga rose.. mentang-mentang le ariana rose tengah glamer ni kan..ha hentam pulak nak tanam rose..sampai pencuci lantai pon aku hentam yang perisa rose jek..ceh perisa ke bedah????  

mak aku cakap, dah dok umah sendiri tu tanam le pandan ke serai ke..senang katanya..tapi anak mak ni berkeras nak tanam rose gak..maklum le dalam hati ada taman kata ko... agak-agak xde daun kari kita buat rose kari ye dak.. ehh orang mesia ni kretip bab-bab makanan..takde hal lah...

bila tengok blog kak nannie yang banyak gila tanam bunga ros lagi la den rasa nak melompat ke bumbung..senang nak skodeng munga ros kak nannie.. rupa-rupanya ros ni banyak jenama ko..emm macam-macam jenis rose ada kat dunia nih..rajin ngan tak rajin je nak teroka..jangan tanam tapi tak jaga..buat perabih tanah jek..hehehehe


ni dari kebun kak nannie..eii gila comey bunga ni..rasa nak tanam dalam bilik..

Photobucket

7 comments :

  1. subahanAllah...cntik nye rose tu..kaler pink lagik...

    ReplyDelete
  2. kalau buat sirih junjung ni cantik dik. oh camera tu dia ada tambahan lense dik yg basic mungkin tak sharp sangat. yang tu ada lense tmbhan bape diameter ntah bkn akak punya kawan akak punya hihihihi...

    ReplyDelete
  3. Em, kite po minat rose...tp nk tanam2 ni xbape nk minat plak....hehe

    ReplyDelete
  4. akak pun suka bunga rose..tp payah nak jaga kan....

    ReplyDelete
  5. erk, kari perasa rose? Apa la rasa agaknya tu... ekekkek

    ReplyDelete
  6. Biar betul Mia...walau kreatif pun takkan sampai kari letak rose hehe

    ReplyDelete

moga murah rezeki kamu ye..

© Coklat Polkadot Mia Izzati | Templates by : Milik Ibu Mia's Design | All Rights Reserved™