24 February 2014

Lost World of Tambun part 2


Korek koleksi lama, ni citer bulan lepas masa pi cuti-cuti kat lost world of tambun, masa ni tiket RM 47 dan mia FOC sebab tak cukup tinggikan..lebih 90cm kena bayar...dah jimat sorang. Sekarang ni dengar citer rege tiket dah up lagi.. bagi yang tak pernah datang kesini memang teruja le nengok segala menda kat dalam ni, paling best main gelongsor dia lah. 

Kemudahan pon banyak macam nak simpan beg..cuma makanan tak boleh bawak ek.. tapi macam-macam makanan ada jual kat sini.. tapi leceh le nak amik duit kat tempat simpan beg..kalau dah siap2 nak balik pi beli ok gak..ni dalam dok lenjun lapar tahap gaban...camne?? kena berlari amik duit..

Nengok makan aiskrim sambil hidung pon tak nampak..


part ni lah paling aku suka, memula aku heran awat le orang dok tadah tangan kat burung ni, burung ni buat bodoh jek..tapi ada tangan-tangan gak burung ni hingap.. syok wooo..tengok burung tu..tak layan pon ayah mia. cian....


ni tuan burung nih..sekali tadah tangan semua nak meluru kat dia.. agaknya tuan dia cian nengok kami-kami kat situ tadah tangan tapi burung tak turun..dia pon hulur le makanan burung sorang sikit..haa amikk ko..berduyun2 ko turun ye burung..lapar le tuu !!


Ni aktiviti santai kat situ..leh tangkap ikan kecik-kecik tu..yang dok bagi ikan korang makan dalam akuarium tu.. tangkap pehtu lepas..tapi oklah...hengat senang nak tangkap..nengok pak-pak orang excited pi tangkap..anak-anak sila tengok je hehe..
Photobucket

2 comments :

  1. Assalamualaikum kak, sheila pun dah pergi tahun lepas. best sangat, tak sabar nak repeat tempat ni lagi ~~~

    ReplyDelete
  2. tak pernah pergi.
    ada anak anak best kan bawa ke theme park. bru njoy

    ReplyDelete

moga murah rezeki kamu ye..

© Coklat Polkadot Mia Izzati | Templates by : Milik Ibu Mia's Design | All Rights Reserved™