01 December 2014

Tengok wayang dengan mia




Akhirnya berjaya menjejakkan kaki ke wayang...dah 3 tahun tak pergi loorr...memang rasa mengidam sangat nak pi...kebetulan ada citer BIG HERO 6..harga tiket dewasa RM 12.00, kanak-kanak RM 9.00 ..

Bawak plak si mia yang tak pernah masuk wayang..siap pesan tak boleh jerit2.. aku amik tiket pukul 8.15 malam..elok je bagi tiket..baru perasan..tinggi mia..free je..cepat2 suruh laki aku tanya boleh ke claim balik..dia cakap kalau nak pangku anak baru free... pikir2..biar la mia duduk seat dia..

tapi.... emm nama pon budak kecik..tak nampak le dia skrin wayang tu..terpaksa la pangku..rugi pon rugi lahh..janji mia dapat  tengok...bila wayang dah start..kemain excited...siap cakap besarnya tv !!!

cerita dia memula macam boring..tapi lelama kelakar citer dia..aku yang over..mia time tu lak time tido...dan pulak dia jerit ajak balik..ishh takleh janji betul hahahah..nasib aku pujuk dia..citer nak abihh..dia pon on je laa..

esoknya dia ajak lagi tengok..mak aihhh kopak ibu mia..masuk wayang je dah dekat RM 50 ngan popcorn..ari2 pergi..makan rumput le kita hehe..apa-apapun..hepi sebab dapat menghilangkan ngidam nihh..

time tengok wayang hujan plak tu..pehhh layan

2 comments :

  1. hahhaha...seronok ye Mia tengok wayang.tahun depan banyak lagi citer best ..nanti boleh pi lagi..

    ReplyDelete
  2. bestnyer mia tgk wayang... akak pun tingin nk bwk aiyan pi tgk wayang... tp tak tau boleh ke tak, tkt kt panggung wayang tu dia jerit2 naya je hehehhe... sbb tak biasa lg kan

    ReplyDelete

moga murah rezeki kamu ye..

© Coklat Polkadot Mia Izzati | Templates by : Milik Ibu Mia's Design | All Rights Reserved™