27 December 2015

welcome 2016


Post terakhir untuk tahun 2015.... berbelah plak hati ni..nak delete ke tak blog ni...tapi sayang gila..banyak kot kenangan2... boleh la dah besar nanti anak aku baca2...story mori mak dia.... tengah mengemaskini blog nak bersihkan cerita ngarut2...maklum le zaman gila blog..semua nak bubuh...gambar tak tutup aurat..fuhh don't play2 wey...  
Photobucket

08 July 2015

olympus EPL-7




Image result for kamera olympus epl7
pic google je...

tak abis lagi kan minat kamera... yang ada pon simpan kat muzium..kali ni aku rembat pula kamera olympus ni, hajat sebenar nak amik sony..memang sony dihati...tapi bila kat kedai sony disinun pulak... memula dapat olympus cam eh nyesal plak tak amik sony... napa aku amik olympus???? padahal aku memang tak suka olympus...tapi bila orang kedai tu le..dok tayang itu ini..banding itu ini..akhirnye terjerat sudahh...

tapi aku survey2 gak..tapi tak ramai yang review pasai olympus epl-7 ni.. tapi ada satu blog tu review kamera ni...tu jatuh chenta terus...setakat ni tak rasmi ke mana lagi kamera tu...takat dalam rumah je.... cuma kamera ni agak berat sikit la dari sony yang aku dok target tu..dulu masa nak beli DSLR..aku target nikon..tapi sampai kat kedai..beli canon...amik ko..iman memang tak kuat eh..baru promot sikit udah lari tajuk...hehe...



masa besday mia yang ke 4... hasil gambar olympus...
Photobucket

selamat hari raya aidilfitri 2015


ucapan :

Image result for aidilfitri 2015

Tinggal 8 hari lagi nak beraya.... tetiba aku muncul kan..hehe..rindu kat blog tapi tak terbuka plak blog ni... dikesempatan ini blog mizzmiaizzati nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri 1436H kepada semua para pengunjung ke blog yang tak seberapa indah ni..moga ibadat pada ramadhan ni lebih baik dari tahun lalu ye.. ni pon dah nak abis puasa dah....lagu raya pon dah berkumandang kat tv radio bagai..





Photobucket

12 April 2015

Diet atkins

Tengah latih perut....nak mulakan diet atkins...sebenarnya da start tapi asyik kelaut jek...

Bulan lepas aku disyaki ada gastrik..ohh tidakkk...camne nak diet...makan je sakit perut....tapi aku dah try diet ni tapi kerapkan makan..

Moga-moga menjadi diet nooo...

18 March 2015

sengkuang calit






kat sini takde orang jual sengkuang calit yang super gojes tu.. aku try sekali kebetulan nampak orang jual sengkuang.. aku tengok kat banner dia RM 2..dalam hati cakap mak aii mahai gila... tapi bila tengok sengkuang dia yang besar..emm memang berbaloi-baloi..bila dah makan..lagi berbaloi2..gila sedap..sengkuang calit tuu.. 

aku rasa power dia tang kacang tuu.. nak makan lagi kena le tunggu pi kl kot...






Photobucket

07 February 2015

lepak-lepak

plan nak bawak mia tengok tarian singa tak kesampaian lagik.. taun lepas pon camtu...

ciann dak mia...maknye arini malas tahap gaban...ari sabtu kann...petang bawak le kejap main buai...

psst nak diet...asik kelaut..acanerr !!

27 January 2015

zoo negara tengok panda





Tercapai gak nak bercuti-cuti mesia..tapi selalu orang cuti akhir tahun..aku cuti awal tahun... plan nak bawak mia ke i-city tak kesampaian..tapi kesampaian kat zoo nih..motip tengok panda !!

salah satu hewan kesukaan aku nih selain dari penguin...akhirnya ada rezeki nengok cik panda yang tengah tidoq tu !! jadi le.. comey gila dia tido..kalau dapat tengok dia main lagi comey kot..

Tiket masuk Zoo untuk dewasa termasuk tengok panda RM 50.00, kanak-kanak RM 20.00.. okey le tu menyokong zoo malaysia.. aku tak naik train pon..sebab nak bersenam kat zoo.. kemain penat woo..aku ingat dekat le port panda nih..mak aihhh pusing separuh zoo baru jumpa..peluh ketiak !!

Masuk tempat panda..kena dengar ceramah dulu... tak boleh buat bising ok...kacau cik panda nanti... jenuh aku dok nasihat bebudak 2 orang tu..tambah2 si mia..baru cakap jangan bising..dah buat bising..sepanjang ada dalam tu..memang cakap berbisik je lee..ada orang jaga wehh.. masa 20 minit jek leh tengok...cafe panda 


Memandangkan dah letih..zoo pon tak abih pusing pon sebab target panda jek ngan show.. show singa laut ke anjing laut..lupa plak aku..start pukul 11 pagi dan 3 petang.. lepas tengok show..chow cin choww le..tak larat nak tengok dahh..taman rerama pon tak masuk..nak kejar panda punya pasai..


ni kat cafe panda...comey cafe dia..motip panda jek..sampai pau pon corak panda..


ni tempat aksesori panda..sedia duit banyak-banyak eh..memang comey rege pon comey gak.. 


Photobucket

17 January 2015

santan suri le pulak...



Ada yang dah guna santan suri??? memang patut tukar santan ni..bukan iklan berbayar haa...iklan free je... aku dah jatuh cinta ngan santan ni sebab dia guna kelapa sawit... mula terjebak masa beli cendol..dia dok guna santan ni..rasa dia nipis sikit dari santan kelapa tapi pekat jugak...

Minggu lepas aku buat laksa johor...pastuu ada baki sikit je pon dalam periuk..konon esok je lah basuh..esok mak aku tengok..tak berbuih pon kuah laksa tuu..selalu kalau yang unsur santan mesti dah berbuihhh..sejak tu asik beli ni jela.... rege ??? RM 4.50 500g....




Photobucket

11 January 2015

sekolah leeerr..





Esok mia nak sekolah dah....berdebar aku wehh...
mintak-mintak le jangan hujan esok...genti nangis aku hahaha..jalan jem woo...

post tahun 2015 memang ringkas gini...banyak nak cerita tapi simpan dulu !!

suka gila lagu mewangi..menusuk kalbu kot !!




Photobucket
© Coklat Polkadot Mia Izzati | Templates by : Milik Ibu Mia's Design | All Rights Reserved™