08 May 2016

Bercuti di Cameron Highlands




Dalam banyak-banyak tempat..walaupun orang kata bukan ada apa pon nun di cameron...tapi bagi aku tempat ni la penghilang stress wooo..target gigih sangat nak pi sana sebab nak pergi pasar malam dan nak makan kat satu kedai ni..nasi goreng cina dia buat aku rindu cameron... tapi sedih masa aku pergi dia tak dapat buat nasi goreng..sebab ramai orang..  yang penting nak pi cameron sebab nak sejuk-sejuk kalau boleh tahap beku... hehe mustahil lah...kalau cameron zaman tok kadok mungkin kot.

Sebelum ke cameron aku dah booking hotel regancy melalui booking.com, ni pon lepas baca dalam blog ramai yang guna booking.com ni... memula berdebar gak sebab tak pernah try..buatnya booking sampai sana apa pon tarak...tapi jangan risau...saya dah cuba hehe... tak payah bayar masa booking...mai terjah kat hotel berkenaan tunjuk je bukti..siap.. tapiiiiii rege belum masuk apa ntah..ada caj tambahan lagi looor.. aku pilih apartment..sebab bawak rakyat lebih dari 3 orang.. bawak mak n adik... dapat plak aparment tingkat 9...gayat seh..tapi berbaloi sebab dapat usyar sekeliling alam.. apartment ni ok la.. setakat nak tido malam je...sebab siang dah pi jalan..nampak tak ruginya...

lepas daftar masuk... letak beg...rehat sat..terus keluar pi ladang teh sg. palas... memang cantik...walaupon jalan dia agak mencabar..tapi memang puas hati.. 

tengok gambar kat ladang teh sg. palas..rasa nak tido kat sana je..hehe


suasana dari hotel regancy... emm syok kan... tempat pon strategik sebab boleh jalan kaki je ke pasar malam brinchang...


ni suasana malamnye..lepas berjoli kat pasar malam..ambil udara nyaman.. bagi aku kalau jenjalan ok la..kalau kena kerja kat sini..ishh rasa menangis dulu kot..


tadaa...ambil gambar lepas subuh...


ni mangsa kena jadi model..hehe... semua gambar ni guna kamera Olympus EPL-7


ni pulak kat MARDI....rugi tak pergi..cantik bunga-bunganyee...



Photobucket

27 December 2015

welcome 2016


Post terakhir untuk tahun 2015.... berbelah plak hati ni..nak delete ke tak blog ni...tapi sayang gila..banyak kot kenangan2... boleh la dah besar nanti anak aku baca2...story mori mak dia.... tengah mengemaskini blog nak bersihkan cerita ngarut2...maklum le zaman gila blog..semua nak bubuh...gambar tak tutup aurat..fuhh don't play2 wey...  
Photobucket

08 July 2015

olympus EPL-7




Image result for kamera olympus epl7
pic google je...

tak abis lagi kan minat kamera... yang ada pon simpan kat muzium..kali ni aku rembat pula kamera olympus ni, hajat sebenar nak amik sony..memang sony dihati...tapi bila kat kedai sony disinun pulak... memula dapat olympus cam eh nyesal plak tak amik sony... napa aku amik olympus???? padahal aku memang tak suka olympus...tapi bila orang kedai tu le..dok tayang itu ini..banding itu ini..akhirnye terjerat sudahh...

tapi aku survey2 gak..tapi tak ramai yang review pasai olympus epl-7 ni.. tapi ada satu blog tu review kamera ni...tu jatuh chenta terus...setakat ni tak rasmi ke mana lagi kamera tu...takat dalam rumah je.... cuma kamera ni agak berat sikit la dari sony yang aku dok target tu..dulu masa nak beli DSLR..aku target nikon..tapi sampai kat kedai..beli canon...amik ko..iman memang tak kuat eh..baru promot sikit udah lari tajuk...hehe...



masa besday mia yang ke 4... hasil gambar olympus...
Photobucket
© Coklat Polkadot Mia Izzati | Templates by : Milik Ibu Mia's Design | All Rights Reserved™