18 March 2015

sengkuang calit






kat sini takde orang jual sengkuang calit yang super gojes tu.. aku try sekali kebetulan nampak orang jual sengkuang.. aku tengok kat banner dia RM 2..dalam hati cakap mak aii mahai gila... tapi bila tengok sengkuang dia yang besar..emm memang berbaloi-baloi..bila dah makan..lagi berbaloi2..gila sedap..sengkuang calit tuu.. 

aku rasa power dia tang kacang tuu.. nak makan lagi kena le tunggu pi kl kot...






Photobucket

07 February 2015

lepak-lepak

plan nak bawak mia tengok tarian singa tak kesampaian lagik.. taun lepas pon camtu...

ciann dak mia...maknye arini malas tahap gaban...ari sabtu kann...petang bawak le kejap main buai...

psst nak diet...asik kelaut..acanerr !!

27 January 2015

zoo negara tengok panda





Tercapai gak nak bercuti-cuti mesia..tapi selalu orang cuti akhir tahun..aku cuti awal tahun... plan nak bawak mia ke i-city tak kesampaian..tapi kesampaian kat zoo nih..motip tengok panda !!

salah satu hewan kesukaan aku nih selain dari penguin...akhirnya ada rezeki nengok cik panda yang tengah tidoq tu !! jadi le.. comey gila dia tido..kalau dapat tengok dia main lagi comey kot..

Tiket masuk Zoo untuk dewasa termasuk tengok panda RM 50.00, kanak-kanak RM 20.00.. okey le tu menyokong zoo malaysia.. aku tak naik train pon..sebab nak bersenam kat zoo.. kemain penat woo..aku ingat dekat le port panda nih..mak aihhh pusing separuh zoo baru jumpa..peluh ketiak !!

Masuk tempat panda..kena dengar ceramah dulu... tak boleh buat bising ok...kacau cik panda nanti... jenuh aku dok nasihat bebudak 2 orang tu..tambah2 si mia..baru cakap jangan bising..dah buat bising..sepanjang ada dalam tu..memang cakap berbisik je lee..ada orang jaga wehh.. masa 20 minit jek leh tengok...cafe panda 


Memandangkan dah letih..zoo pon tak abih pusing pon sebab target panda jek ngan show.. show singa laut ke anjing laut..lupa plak aku..start pukul 11 pagi dan 3 petang.. lepas tengok show..chow cin choww le..tak larat nak tengok dahh..taman rerama pon tak masuk..nak kejar panda punya pasai..


ni kat cafe panda...comey cafe dia..motip panda jek..sampai pau pon corak panda..


ni tempat aksesori panda..sedia duit banyak-banyak eh..memang comey rege pon comey gak.. 


Photobucket
© Coklat Polkadot Mia Izzati | Templates by : Milik Ibu Mia's Design | All Rights Reserved™