01 December 2014

Tengok wayang dengan mia




Akhirnya berjaya menjejakkan kaki ke wayang...dah 3 tahun tak pergi loorr...memang rasa mengidam sangat nak pi...kebetulan ada citer BIG HERO 6..harga tiket dewasa RM 12.00, kanak-kanak RM 9.00 ..

Bawak plak si mia yang tak pernah masuk wayang..siap pesan tak boleh jerit2.. aku amik tiket pukul 8.15 malam..elok je bagi tiket..baru perasan..tinggi mia..free je..cepat2 suruh laki aku tanya boleh ke claim balik..dia cakap kalau nak pangku anak baru free... pikir2..biar la mia duduk seat dia..

tapi.... emm nama pon budak kecik..tak nampak le dia skrin wayang tu..terpaksa la pangku..rugi pon rugi lahh..janji mia dapat  tengok...bila wayang dah start..kemain excited...siap cakap besarnya tv !!!

cerita dia memula macam boring..tapi lelama kelakar citer dia..aku yang over..mia time tu lak time tido...dan pulak dia jerit ajak balik..ishh takleh janji betul hahahah..nasib aku pujuk dia..citer nak abihh..dia pon on je laa..

esoknya dia ajak lagi tengok..mak aihhh kopak ibu mia..masuk wayang je dah dekat RM 50 ngan popcorn..ari2 pergi..makan rumput le kita hehe..apa-apapun..hepi sebab dapat menghilangkan ngidam nihh..

time tengok wayang hujan plak tu..pehhh layan

18 November 2014

mia layan ultraman


Sejak menjak ni si mia tak layan frozen macam dulu..
Sekarang dok gila citer spiderman..transformer..ultraman...ryokugen ke apa ntah..eii pening anak aku..tapi aku layan jugak dia tengok ultraman..sebab aku pon suka tengok hahaha..
makcik dia dok berjanji plak nak bawak dia pi PICC tu ada ultraman ribut.. bila tengok iklan ni..memanjang je dok sebut nak pergi..
dalam taip-taip ni teringat pulak whatsapp pasal mekah berasap...Ya Allah takut.. 
Photobucket

13 November 2014

Daftar SSM





Sekarang ramai dok pening pasal SSM... ada yang tanya, jadi dropship pon kena buka SSM?? ada yang kata tak perlu..ada kata kena... 

Baru-baru ni kawan dah daftar ke SSM, dia buat dropship.. jawapannya memang kena bukak SSM sebab berniaga atas talian !! Guna nama sendiri RM 30 tambah RM 10 untuk print sijil..

kepada yang berniaga suka-suka pon baik le daftar SSM ye..dari untung berapa hengget kang kena saman RM 5K..haa sapa nak jawab tuu..




Photobucket
© Coklat Polkadot Mia Izzati | Templates by : Milik Ibu Mia's Design | All Rights Reserved™