27 May 2014

Resepi Oat Chocolate




Masa belum fames oat choco, aku beli kat kedai borong harga pon tak melambung macam sekarang RM 8.90 kalau tak silap.. kalau aku tahu la jadi fenomena time tu..dah lama jadi tokey oat choco..

Tapi kannn...sejak kes coklat cadbury tu memang buat aku terkilan, tapi tu lah..kita yakin beli sebab ada logo halal..tapi tak sangka ada logo pon boleh coklat tu 'tercemar' pulak.. lepas tu macam-macam la keluar pasal banyak produk yang tercemar jugak.. takot ..takott... 

Bahan-bahan

* Oat
* Nestum
* Coklat Putih

Cara-cara

Sediakan oat dan nestum sama banyak

Cairkan coklat putih secara double boil

Satukan nestum dan oat dan tuangkan coklat putih yang telah dicairkan, gaul menggunakan sudu kayu dan ratakan adunan dalam bekas yang dilapik plastik (guna acuan plastik untuk homemade coklat tu lagi senang)

Sejukkan dalam freezer dalam 3 - 5 minit sebelum dikeluarkan.

* coklat putih jangan guna banyak sangat..cukup untuk lekatkan oat dan nestum je..takot nanti tak rangup..

tapi aku rasa bakar dulu sekejap oat tu bagi rangup sikit, yela kalau tak camne dia leh keras kan??? sekadar kongsi resepi, tapi tuan blog belum cuba lagi...



Photobucket

3 comments :

  1. ntah bile lah nk mencube buat dik... tergoda jugak akak

    ReplyDelete
  2. Tu la. Senang je. Blh cuba ni nnt.

    ReplyDelete

moga murah rezeki kamu ye..

© Coklat Polkadot Mia Izzati | Templates by : Milik Ibu Mia's Design | All Rights Reserved™