25 June 2014

nak TRANSFORMER...




story petang ni, simple je....
ngidam nak tengok TRANSFORMER..
agak-agak ada tak astro nak keluarkan dalam tv hehe..




Photobucket

23 June 2014

Hari Lahir anak yang ke TIGA


Alhamdullilah mia dah genap 3 tahun 22 jun aritu.. cadang-cadang nak panggil orang nak sambut sesama tapi tak kesampaian, memandangkan ari sabtu aku keje..ahad je la ada masa duduk kat rumah...alih-alih kami  3 beranak je la ngadap kek tu...sebenarnya, kek mia masa 1 tahun tu pon kaler sebijik camni haha..aku baru perasan ko... takpe lah..janji namanya kek..

Malam kejadian, ayah mia gigih tiup belon ada la dalam 20 biji.. aku?? memang pakat tak tiup le...aku kan penakot dengan belon..bangun pagi mia pi kat ruang tamu..peh tu dia cakap "waw...banyaknya belon"....


Nampak tak olaf frozen tu??? emm yang tu je dah RM 11.00, saje aku beli kek kosong camtu sebab nak letak olaf tu..memang mia tengah gila dengan frozen..elsa dan anna abis...



acara meniup lilin 3 batang ... tak sangka besar dah dia.. moga kekal le mia sampai hayat aku...insyaAllah..moga dapat tengok dia membesar...bersekolah..berkahwin??? hehe InsyaAllah... moga-moga Allah izinkan.. Hadiah? piano mainan je...emmmm



potong kek..kena pulak cara potong tu.. peace mia..ibu sayang mia..



masa sambut besday yang pertama
Photobucket

18 June 2014

Jimat beras dan jimat elektrik




Sejak pindah rumah ni, memang jimat tapi kekadang sedih sebab masak 1 pot boleh makan 2 hari... somi plak on diet sebab nak berkursus.. mia plak ada le 2-3 sudu nasik je...jadiii???? beli lagi jimat kot haha..sebab tu le sejak akhir-akhir ni beli kuey tiaw kungfu memanjang..sedap woo... 

cakap pasal jimat, aku pernah tengok post pasai jimat elektrik ni... aku rasa cam betoi je...
benda ni memang aku berlatih sejak masuk rumah baru tu.. pertama kalau lepas masuk bilik air, tutup le lampunya dan bila malam dah tutup suis televisyen..aku akan cabut plagnya... camtu le semua yang berkaitan dengan suis ni...bila tak guna..aku cabut... kat rumah aku pakai aircond malam ke subuh.. 

kadang2 siang pon pasang... elektrik aku bulan lepas RM 40 lebih...bulan ni RM 30 lebih je wehhhh... mungkin korang pon leh try gak.. lagi satu...aku ni memang 'ahli bomba' kat rumah..tak kira kat rumah family aku ke..mesti aku buat camtu.. tak tahu le kot-kot family aku dok tensen ada gak anak camni.. macam rumah family aku, diaorang pakai penapis air elektrik..asal nak tidur je aku off le.. tapi 'ada je' yang pasang balik bila aku dah masuk tido...hehe

bukan apa, aku takot dengan litar pintas... kat rumah aku, aku kurangkan pakai penyambung banyak-banyak tu.. dan aku amalkan cabut plag bila tak pakai.. kecuali peti ais le...tu memang tak boleh nak elak...nak kata aku kedekut tak le weh.. buktinya bila malam menjelma je lampu memang sentiasa je on..walaupun tengah tengok tv...aku ni jenis tengok tv tak reti tutup lampu... macam sesetengah orang..suka tengok tv tutup lampu..memang terasa macam tengok wayang..tapi ishh tak retii.. tapi kekadang aku buat jugak kalau cerita tu macam syokkk je...



Photobucket

11 June 2014

Penangan FROZEN





Aku rasa si mia ni dah berjuta-juta kali asik nengok frozen, tak kira siang malam...malam siang dok layan frozen, lagu tu jangan cakap le.. sekarang level berangan...ayah dia panggil kristoff dan bila orang panggil mia..dia kata bukan mia..anna lah..adehh penangan frozen punya pasai..aku rasa kartun sebelum2 ni takde la sampai macam ni..

Tapi bukan mia je camtu..maknya pon berjangkit..yele anak pompuan sorang tu je..asal nampak benda berkaitan..maknya 'tolong' beli..camne la budak tu tak gila frozen haha.. 

Kalau tengok kat tenet..uihhh berlambak-lambak orang jual baju frozen..cadar frozen pon ada dah..dasat betoi penangan frozen.. 


Photobucket

10 June 2014

kampung kat kl?




yeahh esok balik kampung kat 'kl'..haha..ayat ni le kenkawan aku paling tak setuju..sebab katanya sejak bila kl jadi kampung?? nak wat camne..orang tua kat sana, kat mana orang tua ada..kat situ le kampungnya..betoi tak? 



Photobucket

09 June 2014

Isnin le katakan




Selamat hari isnin
ceria-ceria selalu...hehe motivasi ni...paham-paham jela kalau namanya ari isnin kemain berat je badan ni nak menempuh hari isnin..

Semalam mia dapat sepupu baru, lahir bulan sama dengan mia... kelass gitu, tahun depan InsyaAllah leh sambut sesama ye..adik aku kata sorang lagi 'doremon' sebab keluar ikut perut hehe..


Photobucket

06 June 2014

Kumpul mata DUTCH LADY





Mulai harini aku dah tukarkan susu mia dari lactogen ke dutch lady, pada aku sejak mia minum susu lactogen wahh badan dia membesar bagai juara..siyes betoi.. dulu sebelum umur dia setahun lebih, alahai halus je anak aku tu, pernah masa bawak ke klinik aku yang neves sebab risau berat dia paras kuning lagi..

Sejak tukar ke susu lactogen tu la, badan dia mula berisi..dalam kajian aku le ...cewahh memang betoi la, sebab ada budak-budak yang besar-besar mia spesis debab-debab ni..kebanyakannya minum lactogen..tapi ikut keserasian budak la kan..dulu macam-macam susu aku dah try nak bagi badan berketul-ketul..tapi idak gak menjadi..

Lagi satu aku mula gila nak kumpul point..sebab seplastik susu dutch lady tu ada nilai dia.. bila aku join club dutch lady ni baru la nampak kelebihan dia.. kita boleh kumpul point dan tebus macam-macam hadiah..termasuk le boleh tebus susu jugak.. dari buang plastik tu baik rajinkan diri kumpul point kann..aku rasa ramai mak-mak yang anak dia guna dutch lady tak tau benda ni... 
Berat Mia sekarang.. umur 3 tahun 17 kilo gluppppp...
http://www.smartmoments.com.my/momsclub/redemptioncatalogue/bm/
Photobucket

05 June 2014

teruja plak dengan virgin oil




google mari.....


Teruja plak aku dengan virgin oil ni wehh..ni gara-gara kawan aku citer laki dia turun lebih 5kg lepas amalkan virgin oil tiap malam.. haa gila tak teruja..aku kan pantang bab nak mengkuruskan badan nih.... dan-dan aku beli sebotol..tu pon share ngan kawan..kat aeon tengah murah 2 botol RM 29.90 jenama FINI...

antara kebaikan dia..

merendahkan tahap kolestrol
mengurangkan risiko kanser
meningkatkan metabolisme
membantu pesakit gastrik

dan banyak lagi le.... harap-harap boleh telan le ye...haha...



Photobucket

kupu-kupu gergasi




Rama Rama di Kuantan Kupu Kupu Gergasi Muncul Dipengaruhi Banyak Faktor
google punya gambar


pagi semalam tengok kat tv3 pasai kupu-kupu gergasi...macam seram pulak ye sebab tak pernah dengar citer camni..

gigih aku google nak tengok camne rupanya.. banyak betoi kupu-kupu tu... ishh tak pernah aku tengok banyak camni..selalu tengok sekor je hehe... tu pon dah teruja sebab kita jarang tengok rerama n kupu-kupu kan..sesekali dapat tengok..cam budak tadika baru dapat buku sekolah hehe...

Photobucket

border lace





aku rasa benda ni dah lama orang pakai..tapi biasa la aku ni suka tertinggal ketapi le katakannn..time orang dok menggila...aku buat bodoh je haha..tu le bahananya kannnn.... pastu tetiba nyesal le aku tak beli kain kosong pastu letak lace...

macam aku gila kan ros jepun aritu...ari-ari nak tengok ros jepun..sekarang citer lain pulak...ari-ari gila tengok border lace...cehhh... tapi serius cantik huhu... ni kena pi beli kain lagi gamaknya..tapi buat pekasam dulu...kalau nak tempah pon...ada lagi ke orang nak amik upah jahit????



adehhh sakit mata tengokk..cantikkk 
Photobucket

04 June 2014

Changloon





Tak dapat soping kat situ, tangkap gambar pon jadi lah..sebab niat nak pi kenduri kawin je kan bukan nak soping-soping...ni le hasilnya..ngaga je lee tengok kompleks tu... 
 
sonok jugak sesekali dok jenjalan kat tempat orang kan...aii bila la nak pi terengganu nihh...windu woo... 





Photobucket
© Coklat Polkadot Mia Izzati | Templates by : Milik Ibu Mia's Design | All Rights Reserved™