23 February 2014

Cameron highlands yeeeehh


Tak terplan pon nak pi panjat cameron highland arini, memang suprise !!! Memang dah lama mengidam nak pi kan, nak nak ada orang offer pi...gila tak nak.. Tapi takleh le soping sakan sangat, beli ala kadar je le.. kali ni kitaorang ikut tapah. Dah lama tak ikut sini, selalu ikot simpang pulai dulu. Bila ikot sini rasanya lagi syok kot sebab leh jumpa air terjun dulu. 


Ni koleksi pokok-pokok untuk umah baru ngeee.. pokok ala-ala kismas tu RM 12.00..murah ke mahai? aku tibai jelah itu je yang kenan, nak beli ros...umah mak dah banyak..kektus tu RM 10 untuk 6 pokok, rak tu RM 8.50.  Nasib ati aku ni tergedik2 nak rak tu, kalau tak beli mesti nyesal tak sudah. Semua ni aku beli kat Last stop..memang perhentian terakhir menghala ke simpang pulai kalau nak beli pokok2 atau sroberi.. 


Ni beli kat port yang selalu orang singgah, aku pon tak pasti tempat tu apa, kea kot.. rasa ni memang musim stoberi, memang gila banyak..cer teka satu bakul tu berapa? RM 10.00 je wehh.. kalau siap pek tu cam mahal..pastu biasala ada campur masam n manis.. kali ni aku tak beli jagung bakar pon..


sepuluh hengget je taw..lai lai lai.....



ni kat tanah rata..ni je la sempat amik gambar pakai tepon..yang lain pakai kamera.. cuaca nampak mendung je, sejuk pon sejukkkk..suka sangat..Alhamdullilah.. kami takde behenti lelama kat satu tempat..kejap2 je..cactus valley pon tak singgah.


teringat zaman ayah bawak kami ke cameron..kat sini le hotel kami duduk..tapi tak jumpa hotel tu..emm... mia? macam biasa la paw monyet kaler biru..masa pi ngan ayah dia..dia paw monyet kaler coklat..

4 comments :

  1. tak plan pon, sampai jugak ke sana akhirnya kan kak. hehhee :)

    ReplyDelete
  2. Geramnye tvk buah strawberi merah tuhhhh....

    ReplyDelete
  3. wahhhh da lama x sampai CH.... mesti best lagi2 cuaca skng ni panas...

    ReplyDelete

moga murah rezeki kamu ye..

© Coklat Polkadot Mia Izzati | Templates by : Milik Ibu Mia's Design | All Rights Reserved™