26 February 2014

Sekolah masa umur 4 tahun ke 5 tahun ?




Nak tanya pendapat, elok hantar anak sekolah umur 4 tahun ke 5 tahun? plan asal nak anta si mia umur 5 tahun sebab pikir kesian dia..tapi bila pikir-pikir balik budak sekarang kan cepat..kalau lambat ketinggalan la.. Lagipun sekolah umur 4 tahun bukan belajar apa pun kan..tapi tu le dok pikir2 lagi...4 ke 5..kalau nak sekolah 4 tahun...dah boleh survey-survey tadika mana yang okey dan dekat dengan rumah hehe..

sebab ada yang kata anta 5 tahun macam lambat la pulak budak tu nak kenal-kenal apa yang patut..kalau anta 4 tahun kesian pulak?? aishhh pening ye bila anak nak ke peringkat sekolah.. Tapi si mia tu kalau tanya nak pi sekolah ke tak? dia nak aja..hehe jangan time ke sekolah wat hal sudah.


Photobucket

8 comments :

  1. Anak kakak hantar masa umur 4 tahun. Bagi lembutkan tangan dan kenal huruf. Advantage sebab bila 5 tahun dah boleh membaca. Tak apalah sebab di rumah tak sama belajar di sekolah. Sekarang lagi umur 6 tahun dah ada pra di sekolah kebangsaan. SO bagilah tadika umur 4-5 tahun... pandangan kakaklah ni.

    ReplyDelete
  2. Saya hantar masa umur anak 5 tahun. Ada yg kata 4 tahun tu awal sangat. Takut dorang cepat bosan plak.

    ReplyDelete
  3. macam anak-anak sedara Ros, semuanya lima tahun. ada yang kata kalau hantar awal sangat, nanti kesian kat budak.. tapi, lai orang, lain pendapat kan.

    ReplyDelete
  4. kami hntr masa anak 5 tahun...

    ReplyDelete
  5. anak2 akak tadika bermula 5tahun mia..kira dah pandai berdikarilah kan kat sekolah if nk terkucil ker heehe..

    tapi sekarang ni banyak taska yg menerim anak murid yg berumur 4 tahun..dulu kena tunggu trun :)

    ReplyDelete
  6. utk tadika seeloknya 5 tahun. berdasarkan pengalaman sy la. in shaa Allah. 5 tahun pon boleh dibentuk. malah cepat tangkap..

    ReplyDelete
  7. Mcm akak thun dpn anak sulung 5tahun anak kedua 4tahun...in shaa Allah tahun dpn meeg nak anta diorang tadika...dh survey tadika tuh de ajar solat,mengaji semua la..

    ReplyDelete

moga murah rezeki kamu ye..

© Coklat Polkadot Mia Izzati | Templates by : Milik Ibu Mia's Design | All Rights Reserved™