02 October 2012

puteri ayu aku yang gebu :(

Memandangkan hari ni aku tak kerja sebab niat " sahaja aku bercuti rehat bawa mia pi klinik dan berjimba.....hihihi (gelak setan....)
biasalah aku ni tak banyak cuti rehat...maklum ler kebiasaan aku bekerja 6 hari seminggu seh...bila dapat cuti waktu bekerja alangkah bahagia badan nihh..rasa macam pi spa jek..cewahh..
pagi sebelum pergi klinik bawak mia..aku dah plan apa nak buat harini..tetiba terfikir resepi puteri ayu dari blog sweet vanilla tu..dah lama tak cuba tapi biasalah....niat dalam hati jekkk...
pukul 11 camtu la aku mengodek2 tepung..gula dan bla bla bla...untuk buat kuih, memang nekad nak buat..
rupanya nak buat ni tumbuh seinci juga bulu tiak aku nihhh...kemain lama nak buat adunan..rasa nak kram pinggang aku nihh...bila kukus trip puteri ayu yang pertama...suka sangat sebab jadiiiiiiiiiiiiiii....... tapi kelapa ada masin sikit...huh..
trip puteri ayu kedua......
melekat kat acuan daaa....keciwa tahap gaban pula rasanya...dan2 pulak si mia minta susu..kucing kat rumah aku ni bergusti sesama sendiri..pehh memang dugaan buat kuih ni..dalam hati aku cakap..idok le nak buat lepas ni...tak kuasa nyahhh !!
bila mak aku balik dari kerja....aku pon meluah le sesi tak puas hati puteri buruk aku tu asik melekat kat acuan..mak aku kata..acuan dia tu memang suka melekat..adehh...sudahnya dia suruh je buh kat loyang...hahahahahaha.. memandangkan dah dok dalam loyang..aku rasa baik aku panggil dia 

KEK PUTERI AYU KUKUS

huhu sedeyyy
sekian cerita akuu....
Photobucket

6 comments :

  1. acuan dah lama beli,tapi nak bancuhnya belum lagi...tak tahu lah bila nak buat...takuttak jadi je..

    ReplyDelete
  2. mana gambarnyer dik? heheheh kalu cuti time kerja mmg rasa lain mcm kan... rasa best gitu

    ReplyDelete
  3. A'ah... tunjuklah kek yg gebu... Tapi, anak sis mmg gebu. *memang tak kaitan* hehe salam kenal.

    ReplyDelete
  4. kalau saya buat lom tentu jadik putri ayu. hehe

    ReplyDelete
  5. kikiki...try buat lagi....cr pun tak pernah buat....

    ReplyDelete

moga murah rezeki kamu ye..

© Coklat Polkadot Mia Izzati | Templates by : Milik Ibu Mia's Design | All Rights Reserved™