14 February 2012

Pahala Ibu mengandungPhotobucket

1 * Dua rakaat solat wanita yang hamil lebih baik dari 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil

2 * Wanita yang hamil dapat pahala puasa disiang hari & pahala ibadat dimalam hari.

3 * Wanita yang bersalin dapat pahala 70 tahun solat & puasa serta setiap kesakitan pada satu uratnya, Allah bagi satu pahala haji.

4 * Sekiranya wanita meninggal dunai dalam maa 40 hari selepas bersalin ia dikira sebagai mati syahid.

5 * Wanita yang beri minum susu badan kepada anaknya akan dapat 1 pahala daripada tiap titik susu yang diberikannya.

6 * Wanita yang beri minum susu badan kepada anaknya yang menangis maka Allah beri pahala satu tahun pahala solat  & puasa.

7 * Kalau wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 setengah tahun, maka malaikat dilangit khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.

8 * Seorang ibu yang menghabiskan masa malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit dapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.

9 * Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anaknya yang sakit akan diampukan oleh Allah akan seluruh dosanya & bila dia hiburkan hati anaknya Allah beri 12 tahun pahala ibadat.

10 * Anak-anak adalah amanah dari Allah s.w.t dan ianya sebahagian dari ujian Allah s.w.t kepada kita hamba-hambaNYA. Firman Allah s.w.t : "Harta benda dan anak-anak kamu hanyalah menajadi ujian dan di sisi ALLAH ada pahala yang besar. ?" (Al-Quran Surah At- Taghabun, 64 :15)
(doodle dari FIZGRAPHIC...minta halal ye fiz)
0 orang bagi coklat :

Post a Comment

moga murah rezeki kamu ye..

© Coklat Polkadot Mia Izzati | Templates by : Milik Ibu Mia's Design | All Rights Reserved™